Risktvåan (halkan)

Risktvåan B ”halkan”

I slutet av utbildningen för B-körkort är det dags att göra den obligatoriska riskutbildning del 2 (tidigare kallad halkutbildning). Den måste var genomförd och giltig innan teori- och körprovet genomförs.

Vi använder två halkbanor till våra elever, Stora Holm i Göteborg och Kristinehedsbanan i Halmstad. Till Halmstad kör vi själva och det har blivit en mycket uppskattad dag av eleverna. Förutom en rolig och lärorik halkutbildning delar fyra elever på körningen ner och hem från Halmstad. Våra duktiga lärare Eva, Claes, Linn, Isabella, Markus och Linda är de som håller i halkkörningen med er.

 

Syfte och mål
Målet med utbildningen är att du efter att den är genomförd ska ha upplevt risker med olika hastigheter och körning under särskilda förhållanden. Du ska få möjlighet till en värdering av hastighetens, väglagets, fordonets och din egen förmåga som förare att påverka en uppkommen situation. Detta uppnås dels genom praktiska moment, men även genom diskussion samt reflektion med lärare och övriga deltagare i gruppen.

Syftet med utbildningen är att belysa problematiken kring hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. För att bli godkänd ska du nå upp till målen som är angivna i Trafikverkets föreskrifter om Riskutbildning del 2, bil.

Ladda ner info-folder inför utbildningen här.


Viktig info till dig som har fått tid bokad i Halmstad
Information om dag och tid för din bokning ser du inne på elevcentralen.se. Du träffar din lärare på Körkortsspecialistens kontor och visar upp legitimation innan avfärd. Under dagen blir ni bjudna på enklare fika, behöver du något mer för att stå dig finns möjlighet att köpa med sig något på Statoil i Varberg påväg ner. Det går också bra att ta med mat, mikro och kylskåp finns på Kristinehed.

 

Viktig info till dig som har fått tid bokad på Stora Holm

Information om dag och tid för din bokning ser du inne på elevcentalen.se. Du tar dig själv ut till trafikövningsplatsen (om inte läraren gett annan information). Mer info kommer här snart..

 

Betalning av halkan (1990/2200 kr) ska vara oss tillhanda senast 7 dagar innan körtillfället och görs via vår e-handel, alternativt på kontoret med kort. Avbokning ska ske senast tre arbetsdagar före körtillfället. Dyker inte eleven upp debiteras 1300 kr.