AM-körkort

Vill du ha körkort för AM-moped går du samma teorikurs som de för moped klass II. Skillnaden är att det ställs krav på övningskörning för AM-moped.

Kursen består av 8 timmar teori och 4 timmars körning. Teorin och körning görs på två separata tillfällen. Den faktiska tiden för körning blir dock lite längre på grund av raster med mera. Tid för körning får eleverna på teoridagen och kan inte bokas i förväg. Utbildningsmaterial för teoristudier på den digitala läroplattformen Elevcentralen ingår i våra mopedkurser och delas ut i samband med kursen. Vi bjuder våra mopedelever på frukost och eftermiddagsfika. Läraren avsätter också en timmes lunch.

Nyhet! I samarbete med Körskolan i Varberg startar vi mopedkurser i Varberg.

För detaljerade villkor kring kursanmälan och av/ombokning, se informationen på e-handeln.
För att få övningsköra för AM-moped krävs ett giltigt körkortstillstånd (gäller i fem år). Det tar ca 2 – 4 v att få. Körkortstillståndet måste eleven ha med sig till sitt körtillfälle tillsammas med giltig legitimation (id-kort eller pass). Tänk också på att eleven måste ha uppnått en ålder av 14 år och 9 måndader för att få gå en mopedkurs. Ansökan om körkortstillstånd görs direkt på www.transportstyrelsen.se

Efter att eleven genomgått sin mopedkörning (vilket är det sista momentet i utbildningen) rapporterar vi att utbildningen är klar och eleven kan från dagen hen fyller 15 år göra ett kunskapsprov på Trafikverket. Detta bokar ni enkelt själva genom att ringa Trafikverket på 0771 -171819.

Tänk på..
Att under vinterhalvåret finns alltid risk för halka och snö, under dessa väderförhållande går det inte att genomföra kördelen av utbildningen. Detta gör att väntetiderna på körning är något längre under vinterhalvåret. Ansvarig lärare avgör om det är möjligt att genomföra utbildningen på ett säkert sätt.