BE-Behörighet

För att få BE-behörighet behöver du göra ett godkänt kunskaps- och körprov, båda proven hålls av Trafikverket.

Vi erbjuder BE-kurser för dig som är intresserad av BE-behörighet och behöver hjälp med både teori och körning. Vår BE-kurs är en 4 timmar lärarledd teoriundervisning där vi går igenom de moment som är svåra att själv reda ut, t ex lastsäkring, glidvärden mot olika underlag mm. Ni får också själva stort utrymme att påverka kursupplägget. Kursen genomförs i Kungsbacka eller Mölnlycke.

Du kommer få jobba med olika uppgifter under kursen, både själv och i grupp och du kommer få tillgång till att göra tester via datorn för att testa och förbättra dina kunskaper.

I kursen ingår förutom teori, en 2 timmars körlektion. Kördatum får du av din läraren vid teoritillfället. När du kommer till ditt körpass är det bra om du pluggat in säkerhetskontrollen på fordonen och även funktionsbeskrivningen. Skulle du behöva mer övning bokar du in en separat körlektion (80 min).

När det kommer till kunskaps och körprov kan du antingen boka och ordna detta på egen hand (privatist) eller så sköter vi bokningen åt dig och då hyr du vårt ekipage under provet. Kostnaden för detta är utöver kursavgiften.

Du behöver ett körkortstillstånd för att få övningsköra i trafik. Det skaffar du på www.transportstyrelsen.se. Ansökan inkluderar ett syntest, sök upp en optiker för att få hjälp med detta.


OBS! Nya regler för tungt släp införs januari 2013. Läs mer om det här!

Kurser och anmälan
Kursanmälan och betalning gör du på vår e-handel. Det går annars bra att ringa Kungsbacka-kontoret 0300-150 06 eller Mölnlycke-kontoret 031- 88 58 80 för att få information om planerade BE-kurser.