Handledarutbildning i Göteborg, Mölnlycke och Kungsbacka

Som första trafikskolan i regionen kan Körkortsspecialisten erbjuda dig som blir elev hos oss en helhetslösning med allt ifrån handledarutbildning, körlektioner, riskettan och som enda körskolan, risktvåan i egen regi. Detta innebär att du som kund hos Körkortsspecialisten får personlig hjälp av oss från start till mål. Vår handledarkurs pågår i cirka 3,5 h inklusive pauser och hålls vanligen en vardagskväll mellan 17.30 – 21.00. Vi går igenom vilka regler som gäller för övningskörning, diskuterar trafiksäkerhet och ger en introduktion till hur ni kan komma igång med körövningar hemma. Vår handledarutbildning innehåller allt för att du ska få den grundläggande kunskap som krävs för att du ska kunna börja övningsköra.

Anmäl dig redan nu via vår e-handel! 

Vi hjälper dig i mål med körkortet

Efter avslutad och godkänd utbildning registrerar vi er hos Transportstyrelsen, vanligtvis vardagen efter utbildningen. Ni behöver däremot själva ange i er ansökan om handledarskap vem ni ska vara handledare för. När ni fått handledarintyget så gäller det i 5 år. Körkortsspecialisten hjälper dig sedan i mål med ditt körkort på ett effektivt och roligt sätt så du blir en säker bilförare ute i trafiken.

Villkor för vår handledarutbildning

Anmälan till vår handledarutbildning är giltig först när betalning genomförts. En anmälan som inte är betald ligger kvar i 60 minuter för att sedan avbokas. Anmälan är bindande, däremot kan av- och ombokning göras via telefon eller mail fram till tre arbetsdagar innan kursstart med full återbetalning. Vid avbokning senare än tre arbetsdagar sker ingen återbetalning. En sen avbokning vid sjukdom kräver läkarintyg. Ställer vi in eller flyttar en handledarkurs och ni inte har möjlighet att komma till det nya datumet) återbetalas givetvis hela kursavgiften.

Viktigt att tänka på inför vår handledarkurs:

 

Ta med legitimation

  • Alla som deltar i vår handledarkurs måste kunna visa upp giltig legitimation

Villkor för eleven

  • Ska ha ett körkortstillstånd
  • Ska vara minst 15 år och 9 månader

Villkor för handledaren

  • Måste ha fyllt 24 år
  • Har haft körkort i minst 5 år de senaste 10 åren.
  • Har ett körkort utfärdat i Sverige eller i ett annat land inom EES 

Läs mer om handledarutbildning

Är du osäker på vad som gäller för handledarutbildning och privat övningskörning? Klicka här för mer info.

Välkommen att kontakta Körkortsspecialisten – Regionens största trafikskola!

 

Handledarutbildning