Ta MC körkort med oss 

Kul att du funderar på att ta MC-körkort, den totala känslan av frihet! Vi hoppas såklart att du vill ta din A-behörighet hos oss på Körkortsspecialisten. Våra MC-utbildningar genomförs i Kungsbacka, Mölnlycke och Mölndal, antingen på traditionellt sätt eller genom en intensivutbildning. Det första du ska göra innan du kan börja övningsköra är att skaffa ett körkortstillstånd med hälsodeklaration. Ansökan inklusive hälsodeklaration gör du direkt på Transportstyrelsens hemsida  www.transportstyrelsen.se. Ett syntest måste komplettera hälsodeklarationen och en sådan kan du göra hos en optiker, oftast utan tidsbokning.

Anpassningsbar utbildning

Körpassen lägger vi alltid upp efter din förmåga och dagsform så (att) du får ut maximalt av din körlektion. Läraren åker till stor del av lektionen på egen motorcykel, antingen framför dig för att demonstrera eller bakom dig för att kontrollera. Läraren har kontakt med dig via kommunikationsutrustning för att kunna dirigera innan korsningar och vissa situationer. Önskar du att ta ditt MC-körkort genom en intensivutbildning? Inga problem! Hör bara av dig till oss så planerar vi in din intensivutbildning under en vecka eller två.

Riskutbildning MC

Från säsongen 2014 erbjuder vi även Risk 1 och Risk 2 utbildning för MC. Prata med våra receptionister eller MC-lärare för bokningar eller om ni har frågor.

Våra motorcyklar

Vi använder alltid fräscha och trafiksäkra motorcyklar och utrustning i vår utbildning. Ett körpass är 80 minuter långt och vill du hyra utrustning av oss går det bra. Har du egen utrustning går det givetvis också bra. Speciellt bra kan det vara med egen hjälm då passformen är viktig för säkerheten.

Teori och säkerhetskontroll

Teori och säkerhetskontroller går vi igenom i teorisalen under en 80 min lektion. Denna lektion görs i grupp och kostar endast 400: – per deltagare för att slippa lägga denna tid på elevens ordinarie körlektion. För att kontrollera dina teoretiska kunskaper har vi dataprov som är liknande det teoriprov du sedan gör på Trafikverket. Dessa gör du smidigt från Elevcentralen via din dator, Ipad eller mobil men du är också välkommen att göra testerna hos oss om det passar dig bättre. Har du (några) frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Hoppas vi får träffas snart och ge oss ut på vägarna tillsammans!

Välkommen att kontakta Körkortsspecialisten – Regionens största trafikskola!

Trafikverkets film om manöverprovet för A1, A2 och A:

Läs mer om A-behörighet
Läs mer om A2-behörighet
Läs mer om A1-behörighet