Kom igång med ditt mopedkörkort

Skall du ta moppekort kan vi på Körkortsspecialisten erbjuda dig en kul och mycket effektiv utbildning! Vi erbjuder teoriutbildning och praktisk utbildning för moped klass l (AM körkort) och moped klass ll. Utbildningen hos oss sker i form av lärarledd undervisning, till en början teori i grupp och senare körning. Vi hjälper dig i mål med ditt mopedkörkort på ett effektivt och roligt sätt så du blir en säker förare ute i trafiken.

Läs mer om Moped Klass 2
Läs mer om Moped AM

Vi hjälper dig i mål

För att få övningsköra AM-moped krävs att du har ett giltigt körkortstillstånd. Börja med att ansöka om detta på www.transportstyrelsen.se  Ansökan är uppdelad i två delar där en del är (en) hälsodeklaration och den andra delen (är) ett syntest. Syntestet kan du få hjälp med hos en optiker. Transportstyrelsen tar ut en avgift på 150 kr för ansökan, denna skickas hem per post. Kontakta gärna oss så guidar vi dig vidare.

Teorikurs inför uppskrivning

På bara ett tillfälle är du klar med teorikursen, ett tillfälle på åtta timmar där du får en stabil grund att stå på inför ditt teoriprov. Du får också hjälp med teorin genom vår teoriapp inför ditt teoriprov. Detta upplägg har visat sig vara det effektivaste sättet att få en grundläggande kunskap. Ni i gruppen kommer lära känna varandra och plugga teori tillsammans under dagen. Vi har sett att detta skapar stor trygghet hos våra elever och att resultaten blivit mycket bättre med metoden som vi har utvecklat.

Körning

I slutet på din teoridag blir du tilldelad ett kördatum direkt (förutsatt att du fått ditt körkortstillstånd). På din kördag åker vi ut till en manöverplan där ni får träna i lugn o ro på att starta och stanna mopeden. Ni får öva på att styra i olika farter och bromsa från låga farter upp till 45km/h. Vi går också igenom grunder i placering så du kan köra säkert ute i trafiken. När ni och läraren tycker det funkar bra på manöverplan åker vi ut i trafiken.

Väl ute i trafiken

I trafiken kommer en av er bli skjutsad av läraren och en av er kör moppen (antingen) bakom läraren. Därefter kommer du få köra före läraren som då kontrollerar att du kan placera moppen på ett säkert sätt och anpassa farten efter (hur) trafikmiljön. Ni kommer byta av med varandra var 30:e minut så båda kommer köra själva och bli skjutsade. Efter att du har kört får du reda på om din körning blivit godkänd. Skulle det vara moment som behöver tränas mer på så bokar vi in en lektion så snart som möjligt.

När du är godkänd kan du göra ditt teoriprov på Trafikverket och sen är det bara att åka ut och njuta av din nyvunna frihet.

Boka in dig till vår mopedutbildning redan idag!

Vi hjälper dig i mål med ditt mopedkörkort på ett effektivt och roligt sätt så du blir en säker mopedförare ute i trafiken. Ta ditt mopedkörkort snabbt genom (att gå) vår mopedutbildning i Göteborg, Mölnlycke, Kungsbacka eller Mölndal. Kontakta oss snarast för att boka din plats på våra populära mopedutbildningar – en snabbare väg till körkortet!

Välkommen till körkortsspecialisten – Regionens största trafikskola!