Utökad B-Behörighet

För att få köra ett fordonsekipage som har en sammanlagd totalvikt mellan 3.500 – 4.250 kg krävs att du gör ett särskilt prov. Provet utförs på Trafikverket och är ett praktiskt körprov där du kommer att få koppla ihop bil och släp, göra en säkerhetskontroll och därefter köra i trafik. På körprovet kommer du att exempelvis få backa runt hörn eller fickparkera, du skall också framföra ekipaget på ett rutinmässigt och miljösmart sätt.

Vi på Körkortsspecialisten kan hjälpa dig/er med att göra en körbedömning, gå igenom säkerhetskontroller, lastsäkring mm. Lektionen är 120 minuter lång. För priser klicka här!

Lektionen kan ske enskilt eller om ni vill ­‑ i grupp. Är ni en grupp kan vi givetvis också komma ut till er och hålla utbildningen på plats. Du får också tips och råd om vad du behöver öva på innan körprovet, sedan kan du öva med ditt eget släp i lugn och ro. För grupp-priser kontakta ett av våra kontor.

På körprovet behöver du ha ett ekipage som har en högre sammanlagd totalvikt än 3.500 kg men som inte överstiger 4.250 kg. Släpet skall vara lastat med halva maxlasten och vara möjlig att förankra. Det skall dessutom vara minst lika högt och brett som dragbilen och vara av sluten lådkonstruktion. Väljer du att utbilda dig hos oss, kan du hyra bil och släp färdiglastat på körprovet.

Har du andra önskemål angående upplägg av utbildningen så hör av dig/er, så gör vi allt för att hjälpa dig.

Välkommen att ringa, maila eller komma in till oss på Mölnlycke- eller Kungsbackakontoret!